Waarom kiest Mathijs Kalma, deelnemer fase 2,  voor zonnepanelen via de Enerzjy Koöperaasje Duorsum Berltsum-Wier?

Mathijs: “Zoals bijna iedereen, kies ook ik het liefst voor duurzaam opgewekte energie. Immers wij leven met elkaar op dit stukje grond en moeten er ook met z’n allen voor zorgen. Toch wil ik ondanks alle goede bedoelingen liever geen zonnepanelen op mijn eigen dak.

 

Ten eerste, het beschikbare dakoppervlak is aan de kleine kant, de salderingsregeling bouwt na 2023 met 9% per jaar af, wat het rendement op de investering verlaagt en wie verwijdert straks mijn panelen als ze na 15 jaar afgeschreven zijn?

Daarom heb ik gekozen voor Enerzjy Koöperaasje Duorsum Berltsum-Wier:

  • ik word ontzorgd door de Koöperaasje: aanleg, onderhoud en contract worden via hen geregeld;
  • ik kan participeren zonder dat mijn eigen, ongeschikte dak, daarvoor gebruikt wordt;
  • ik ontvang een gegarandeerd rendement, die niet afbouwt, omdat een coöperatie is;
  • ik heb geen omkijken naar de panelen, noch naar de afvoer op termijn.

Niet de lasten, wel de lusten, met een gegarandeerd rendement. Soms is kiezen niet zo moeilijk!”

Wil je ook meedoen en zelf geen rompslomp, dan kun je je aanmelden bij Enerzjy Koöperaasje Duorsum Berltsum-Wier.

Ik wil ook geen rompslomp en meedoen!